dimarts, 18 de setembre del 2007

L'Acció política de la societat

El pensament polític està a tota la societat, des dels que no participen per sentir-se exclosos, passant pels que només van a votar quan toca i pels militants que des de les bases aporten debat intern i posicionaments dins dels partits, fins els dirigents i executors de l'acció política.

Han proliferat els fòrums de debat polític a internet, hi ha una participació espectacular en diaris digitals, blocs, enquestes, xats, fòrums temàtics, SMS, i tot tipus de mons virtuals.

La gent tenim el dret d'opinar, de donar el nostre punt de vista i que aquest sigui escoltat. Si la nostra opinió crea noves opinions, estem fent país, en un sentit o un altre, però estem donant força a unes determinades idees.

L'èxit d'aquest sistema està en la connexió directa entre els pensaments dels qui escriuen i els lectors que hi accedeixen. Diuen amb les seves paraules el que creuen oportú i íntegrament arriba a tot el món sense cap tipus de filtre ni censura, excepte el del respecte als altres.

Quan acaba un cicle electoral i tots els partits comencen a fer congressos interns, preguntant-se en que han fallat, perquè està creixent l'abstenció, com connectar amb la gent i com aconseguir més suports, farien bé d'interessar-se molt i molt en les consultes populars a travers de la xarxa.

Que tinguin debats oberts de manera permanent sobre els temes que preocupen a la gent, que admetin tot tipus de proposta i que acceptin les crítiques constructives a la seva acció política.

Vull recordar que la sobirania és del poble, els polítics a fi de comptes només son els representants de la voluntat popular, i si aquesta es manifesta respecte als assumptes que els interessa o que son d'actualitat, els dirigents tenen l'obligació moral d'escoltar-los i corregir les decisions per tal d'adaptar-s'hi.

Potser, un dia, el poble serà el que directament votarà els projectes de llei que els polítics redactin i presentin al Ple dels Parlaments. Tots rebrem un missatge al telèfon i disposarem de 24 hores per votar.

La participació en aquest cas podria sorprendre al més optimista, ja que des de l'avi amb problemes de mobilitat fins als adolescents podrien influir en les decisions que els afecten.

Article relacionat: El crepuscle dels partits d'Antoni Aira publicat al Centre d'Estudis Jordi Pujol

El meu perfil a Facebook

Perfil al Facebook de Albert Miró Pepió
 
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació